BETONART MİMARLIK YAZ OKULU GÜN # 6-7 | 22-23.07.2018


Çalışmaların 6. ve 7. Gününde öğrenciler iş yükleri doğrultusunda alana gelmeye başladılar. Ertesi gün beton döküleceğini bilen gruplar kalıpların hazırlanacağı son günlerde harıl harıl çalışmaya başladılar.

Erken saatlerde gelen kalıp ustaları ilk olarak BOSTAN grubunun ahşap kalıplarını çakmaya başladı. Bir yandan ustalar hazırlanan plana göre kalıpları hazırlarken, diğer yandan grup öğrencileri maket atölyesinde Mehmet Gören’le birlikte gece hazırlamış oldukları modele uygun lazerle XPS kalıp kesimine başladılar. Günün ilerleyen saatlerinde kesilen malzemeleri yapıştırarak kalıplarına son halini verdiler.
“Bağlaç” isimli proje için atölyede XPS kesimleri devam eden grup, kesilen malzemeleri sıraya dizip yapıştırdıktan sonra istifleyerek taşınması için bekledi. Bu işlem gece yarısına kadar devam etti. Aynı zamanda alanda gerekli yerlere ahşap kalıpların kurulması tamamlandı.
Tomris Akın moderatörlüğündeki diğer grup ise kalıp içerisine döküp hazırladıkları ilk kayanın kontrollerini gerçekleştirdi ve sulamasını yaptı. Daha sonra diğer kaya kalıbı için tasarımlar ve malzeme alternatifleri geliştirmeye başladılar. En sonunda XPS kullanmaya karar veren grup kendileri kestikleri XPS'leri yapıştırarak kalıplarının bir kısmını ürettiler.
“Göz” isimli proje grubu güne kalıp planı çizimi ile başladı. Gün sonuna doğru sıra kendilerine geldiğinde ustaların kalıplarını kurup tamamlaması ile günü sonlandırdı.
Melike Altınışık grubu ise kalan modüllerinin beton dökümünü gerçekleştirip kalıp işlemlerini devam ettirdi.




















































Yorumlar