BETONART MİMARLIK YAZ OKULU GÜN # 2 | 18.07.2018



Yaz okulunun ikinci gününde ilk olarak Abdullah Gül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Burak Asiliskender, AGÜ Sümer Kampüsü yerleşkesinin Cumhuriyet Döneminden bugüne kadarki süreci hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin ilgiyle takip ettikleri sunumdan sonra Betonart Mimarlık Yaz Okulu Küratörlerinden Nursen Gümüşsoy ise öğrencilere bu yılın yaz okulu teması olan “Beton Olmak, Morfogenetik Bir Yaklaşım” ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Gümüşsoy; “ Morfogenesis genel anlamda embriyo gelişmelerinde ve dokulardaki strüktürel değişim ve değişim altında yatan mekanizma anlamına geliyor” dedi.

Yapılan sunumlar ardından öğrenciler kendi gruplarıyla ilk gün planlama yaptıkları projeleri üzerinde çalışmaya başladılar. Yaz Okulu ürünlerini çıkarmak için sonraki günlerde çalışacakları alan olan Öğrenci Köyünde bulunan "AGÜ Bostanı" yanında ise yaz okulu uygulamaları için ayrılmış alanda aplikasyon çalışmaları yapıldı.

Öğle yemeğinin ardından gruplarıyla projelerine devam eden öğrenciler, maket üretimi için gerekli hazırlıkları yaptılar. Bu süreçte ürünlerin kurgusu yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Öğrenciler, üretmeyi planladıkları projeleri üzerinde gecenin geç saatlerine kadar ekip ruhuyla çalışmaya devam ettiler.


























Yorumlar