BETONART MİMARLIK YAZ OKULU GÜN # 3 | 19.07.2018



3. gün atölye çalışmalarının devamıyla başladı. Öğrenciler planladıkları ürünlerinin proje aşamasında hummalı şekilde çalışmaya gün boyunca devam etti. 5 ayrı grupta da ürünler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.
Kullandıkları kalıplar ile tasarımlarının birer prototipini hazırlayan öğrenciler moderatörleriyle birlikte zaman zaman AGÜ Bostanı’na giderek faaliyet alanında çalıştılar. Ayrıca güzel arkadaşlıkların doğduğu yaz okulunda öğrenciler yemeklerde ve kahve molalarında tasarımları üzerinde fikir alışverişine devam ettiler.
Öğle yemeğinin ardından Amerika’da bulunan Mimar Nilüfer Kozikoğlu skype bağlantısıyla öğrencilere sunum gerçekleştirdi. Sunumunda önceki yıllardaki Betonart tecrübelerine ve betonla yaptığı öğrenci çalışmalarına değindikten sonra dünyadan beton uygulamaları örnekleri gösterdi. Her gün gelişen beton teknolojisiyle her Betonart yaz okulunun ayrı bir deneyim olduğu vurgusunu yapan Kozikoğlu “17’ncisi düzenlenen yaz okulu her yıl farklı bir temayla sizlerle buluşuyor. Program bittiğinde ortaya çok etkileyici ürünler çıkacak ve bu süreç de beni en az sizler kadar heyecanlandırıyor” derken öğrencilere bu süreçte başarılar diledi.
Sunumun ardından öğrenciler atölye çalışmalarını sürdürdü. Bu süreçte Çimsa Satış, Teknik Destek Uzmanı Erol Güldoğan malzemeler ve uygulamalar konusunda tüm gün hem öğrencilere hem de moderatörlere destek vermeyi sürdürdü.
Akşam yemeğinin ardından ise öğrenciler moderatörleriyle birlikte projelerinin maketlerini bitirmek üzere çalışmalarını gece geç saatlere kadar sürdürdüler.






















Yorumlar